Her vil vi dele positive nyheter og hyggelige saker!

Annonsering i sosiale medier fungerer

Det er Johnny’s Lunch Bar et levende bevis på. – Siden jeg startet min virksomhet for fem år siden, har jeg hatt en jevn strøm av kunder innom, og vært så heldig og fått meg en fast kundegruppe. Jeg vil jo, som alle andre, gjerne øke omsetningen og utvide tilbudet til kundene mine. Likevel må jeg innrømme at jeg har vært litt skeptisk til annonsering i digitale kanaler.


Selv om vi har en Facebook-side, er målrettet annonsering og publiseringsplanlegging nytt og litt ukjent for meg, og det er nok derfor jeg brukte litt tid på å bestemme meg for om hvorvidt jeg skulle prøve dette, sier Johnny Danielsen.

Johnnys Lunch Bar
Optimal Digital AS tok kontakt

– Da Olavi Ivask og Susanne Olsen fra Optimal Digital kom innom og introduserte seg for meg, avtalte vi et kartleggingsmøte hvor vi satte oss ned og la en plan for hvordan de skulle bistå meg med annonsering og markedsføring på Facebook.


Salgstallene har økt betraktelig og det er kø i kaféen nesten hver dag. – Den største forskjellen jeg har merket etter at vi startet med annonseringen, er det økte antallet av nye kunder, forteller Johnny. Man tror at alle vet om en, men det er nok slik de sier «out of sight, out of mind», ler han.


Kjører ut lunsj til kundene

Som følge av annonseringen har Johnny ansatt flere medhjelpere og kan nå tilby kundene sine utkjøring av lunsjpakker. – Bestiller du innen kl.15 dagen før du ønsker å få kjørt ut varene, leverer vi mellom kl. 09 – 11. Dette er et flott tilbud til bedrifter som kanskje ønsker felleslunsj med det lille ekstra, eller om det skal holdes kurs eller andre arrangementer hvor det er behov for levering av lunsj. Vi har også utvidet åpningstidene våre. Før var det åpent fra kl.10 – 14, nå har vi åpent fra 9 – 15 alle dager utenom søndag, sier den engasjerte kaféeieren.

Johnnys kafe


Lokale bedrifter som tør å samarbeide og satse på hverandre

Optimal Digital har siden sin oppstart i august 2020, besøkt flere lokale bedrifter og avtalt personlige møter hvor de tar et dypdykk i virksomhetenes utfordringer når det kommer til markedsføring og annonsering.


-Vi har brukt god tid på å bli kjent med Johnny og hans virksomhet. Som han nevner, er det ikke ønsket om å annonsere som ikke er til stede, men det er hvorvidt man tør å satse på det. Mange lar kanskje være, fordi man aldri har gjort det før og dermed føles det usikkert, sier Susanne som er daglig leder i Optimal Digital.


– Det at Johnny var positiv til å prøve oss, er vi veldig glade for. Vi ser at annonseringen fungerer og det gir oss virkelig motivasjon til å bistå flere bedrifter som Johnny’s. Det at vi tør å besøke bedriftseierne personlig, og at de igjen tør å satse på oss, gjør at vi (de lokale bedriftene) vokser med hverandre, noe som igjen får samfunnet vårt til å vokse som helhet, avslutter Olsen.